Σε εξέλιξη βρίσκεται η μετασεισμική ακολουθία. Ήδη έχουν γίνει μετασεισμοί της τάξεως των 4,7, 4,6 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο κύριος σεισμός των 5,9 βαθμών, έγινε αισθητός στα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα. Έως τώρα, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο νομάρχης Κεφαλονιάς Διονύσης Γεωργάτος έχουν σημειωθεί μόνο κάποιες κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο Αργοστολίου - Φισκάρδου. Ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα του φαινομένου ωστόσο επισήμανε ότι δεν πρόκειται για το ρήγμα που έδωσε το μεγάλο σεισμό της Κεφαλονιάς το 1953.
Με εντολή της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου αναχώρησε από την Αθήνα για την Κεφαλονιά κλιμάκιo 9 μηχανικών με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού σχολικών κτιρίων κ. Μπαταριά. Στόχος του κλιμακίου είναι, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, να γίνει προληπτικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτίρια του νησιού μετά το σεισμό που σημειώθηκε.