Monday, May 28, 2007

Στις κατασκευές το 10% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ

Τον μεγαλύτερο βιομηχανικό κλάδο στην Ευρώπη αποτελούν οι κατασκευές, αντιπροσωπεύοντας το 10% του ΑΕΠ με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, καθώς εκτιμάται ότι οι σχετικές δαπάνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα αυξάνονται σταθερά την επόμενη τετραετία, με ρυθμό 4,6% ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχειά που παρέθεσε ο Δ. Σιούφας, χαιρετίζοντας την ημερίδα του ΤΕΕ «Ευρωπαϊκή Συνάντηση Εurekabuild».
Η συμβολή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά μεγέθη είναι σημαντική. Το συνολικό προϊόν του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας μας τόνισε ο κ. Σιούφας αποτελεί το 1,5% του συνολικού προϊόντος των χωρών της Ε.Ε. Σε εθνικό επίπεδο η «βιομηχανία των κατασκευών» αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς η συμμετοχή του στο ΑΕΠ ανέρχεται σε 9%.
Χρηματοδότηση
Η ελληνική πλατφόρμα για την Ερευνα και την Τεχνολογία στην Κατασκευή, η οποία άπτεται των αρμοδιοτήτων όχι μόνον του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, θα στηριχθεί από το ΥΠΑΝ τόσο με χρηματοδότηση των ερευνητικών προτεραιοτήτων της, όσο και για την ενίσχυση της λειτουργίας.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4666&subid=2&pubid=305516

No comments: