Thursday, May 17, 2012

Ημερίδα Νέων Ερευνητών Ε.Τ.Α.Μ.

Το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής (Ε.Τ.Α.Μ.) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ημερίδα που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον σε νέους ερευνητές, με τίτλο:
 
Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΝΕΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
                                                                         
Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη και η διάχυση του έργου της νέας γενιάς ερευνητών και μηχανικών (μελών ή μη του ΕΤΑΜ), η γνωριμία καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τους. Η ημερίδα απευθύνεται σε σπουδαστές (μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες), σε διδάκτορες (έως και 6 χρόνια μετά την απόκτηση του τίτλου), καθώς και σε ερευνητές ή επαγγελματίες μηχανικούς κάτω των 38 ετών.
 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την 7η Δεκεμβρίου 2012 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο αντικείμενο της ημερίδας εμπίπτουν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:
 
o    Κτιριακά Έργα
o    Κατασκευές Μεγάλης Κλίμακας (γέφυρες, φράγματα, σήραγγες, κλπ.)
o    Μνημεία
o    Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική
o    Τεχνική σεισμολογία
o    Κανονισμοί, Θέματα ανάλυσης και σχεδιασμού
o  Ειδικά θέματα που δεν περιλαμβάνονται σε κάποια από τις προηγούμενες κατηγορίες π.χ. σεισμική τρωτότητα και διαχείριση της σεισμικής διακινδύνευσης
 
 
Γνωρίζοντας την επιστημονική σας ενασχόληση με μία ή και περισσότερες από τις παραπάνω θεματικές ενότητες, παρακαλούμε για την άμεση προώθηση του παρόντος στους συνεργάτες σας (υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί κλπ).
 
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
 
Οι ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν πρέπει να είναι πρωτότυπες και να εμπίπτουν στο πεδίο της Αντισεισμικής Μηχανικής γενικότερα, και ειδικότερα σε μία από τις παραπάνω θεματικές ενότητες. Οι εργασίες δύναται να είναι ατομικές ή ομαδικές. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν περίληψη έκτασης έως μία σελίδα σε ψηφιακή μορφή (e-mail: youngresearchers01@gmail.com), ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σύνταξη των περιλήψεων, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012. Η διάρκεια των προφορικών ανακοινώσεων δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά της ώρας, ενώ προβλέπεται και ειδική συνεδρία με poster. Όλες οι περιλήψεις, στην τελική τους διαμόρφωση, θα περιληφθούν σε ειδικό  τόμο περιλήψεων ηλεκτρονικής μορφής (CD-ROM) και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΜ.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΜ (www.eltam.gr).
 

Με εκτίμηση,
 
Τα μέλη της οργανωτικής ομάδας:

Αδάμη Χρυσή-Ελπίδα : adamis@central.ntua.gr
Αντωνιάδης Παναγιώτης: panton@3dr.eu
Γαρίνη Ευαγγελία: geocvemp@yahoo.gr
Καρατζέτζου Άννα: akaratze@civil.auth.gr

No comments: