Wednesday, April 23, 2008

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΩΝ

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΩΝ
Οργάνωση: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ (ΕΤΕΠΑΜ)
1η Ανακοίνωση
Η ΕΤΕΠΑΜ οργανώνει στην Αθήνα στο β΄ δεκαπενθήμερο του Μαΐου του 2009 το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναστηλώσεων.
Αντικείμενο – Θεματολογία Ανακοινώσεων
Στο αντικείμενο του Συνεδρίου εμπίπτουν α) τα σχετικά με την Αναστήλωση των ιστορικών κτισμάτων (και των λειψάνων τους) ζητήματα, που αφορούν τόσο στην φιλοσοφία και μεθοδολογία των επεμβάσεων, όσο και στην τεχνολογική έρευνα (τεκμηρίωση, τεχνικές, υλικά κλπ) και β) Αναδείξεις μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες που προέρχονται από τους χώρους των φυσικών επιστημών και της τεχνολογίας και συνεισφέρουν στο αναστηλωτικό έργο.
Οι ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν πρέπει να είναι πρωτότυπες και να αποτελούν ουσιαστική συμβολή στο αντικείμενο, εκθέτοντας στην περίπτωση των εφαρμογών ολοκληρωμένη την αναστηλωτική προβληματική του συμμετέχοντα, και στην περίπτωση της έρευνας την άμεση συσχέτισή της με τα αναστηλωτικά ζητήματα. Ανακοινώσεις τύπου χρονικού εργασιών ή με αμιγή προσέγγιση ιστορικού αρχιτεκτονικής (ή ιστορικού κατασκευών) δεν εμπίπτουν στην θεματολογία.
Η διάρκεια των ανακοινώσεων δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά της ώρας.
Αποκλείεται η συμμετοχή του ιδίου προσώπου σε περισσότερες από δύο εργασίες.
Επιλογή συμμετεχόντων – στάδια κρίσης.
Για την επιλογή των ανακοινώσεων οι συμμετέχοντες οφείλουν να στείλουν Περιλήψεις έκτασης από μία έως τρεις σελίδες, στις οποίες είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνονται μικρά ασπρόμαυρα γραμμικά σχέδια και διαγράμματα (όχι φωτογραφίες). Η κρίση για την επιλογή των εργασιών θα βασιστεί στο περιεχόμενο των περιλήψεων. Για τον λόγο αυτό βασικό στοιχείο θεωρείται η σαφήνεια στην παρουσίαση της ουσίας του θέματος στην περίληψη, που προϋποθέτει την κατάθεση επαρκών δεδομένων. Ακριβείς οδηγίες για την μορφή και τον τρόπο υποβολής των περιλήψεων (σε γραπτή και ηλεκτρονική μορφή) θα δοθούν σε δεύτερη ανακοίνωση.
(Για την έκταση, την μορφή και τον χρόνο παράδοσης των ολοκληρωμένων κειμένων των ανακοινώσεων θα ακολουθήσει 3η ανακοίνωση ).
Για τις ανακοινώσεις είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής με καθορισμό του τίτλου ( και δύο σειρές επεξήγησης του περιεχομένου) έως την Δευτέρα 19 Μαΐου 2008. Η πρώτη απάντηση στους συμμετέχοντες, βάσει των τίτλων, θα δοθεί μέχρι την 25η Ιουνίου 2008.
Οι περιλήψεις θα πρέπει να υποβληθούν σε γραπτή ( ή ηλεκτρονική μορφή ) μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2008.
Προβλέπεται η έκδοση απλού τεύχους Προγράμματος /Περιλήψεων, που θα μοιρασθεί κατά την έναρξη του Συνεδρίου στους συμμετέχοντες ( περιλαμβάνεται στο κόστος της εγγραφής ).
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείται από τους:
Φ. Αθανασίου, Ε. Δεληνικόλα, Κ. Δρόσου, Κ. Θεοχαρίδου, Α. Μιλτιάδου, Σ. Στεφάνου, και Ε. Χλέπα.
Η Οργανωτική Γραμματεία από τους: Κ. Δρόσου, Σ. Βογιατζή, Π. Μπίρταχα.
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Θερμοπυλών 42, Θεσσαλονίκη 54248
Τηλ 2310-457902, 6993933138, Φαξ 2310-327268 (Κ. Δρόσου, Γραμμ. ΕΤΕΠΑΜ), e-mail: ddrosou@teemail.gr, conference@etepam.gr, ηλεκτρ. Διευθ. www.etepam.gr.

No comments: