Saturday, August 04, 2007

"Δομικά ελαττωματικές γέφυρες"

ΣΚΑΙ 03/08/2007

Παρά την "κακή" βαθμολογία που πήρε, η γέφυρα του Μπρούκλιν είναι ασφαλής
Τρομοκρατημένες από την κατάρρευση μιας γέφυρας στη Μινεσότα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και περισσότεροι από 80 να τραυματιστούν, οι αρχές της Νέας Υόρκης σπεύδουν να εξετάσουν την κατάσταση των γεφυρών της Πολιτείας και παραδέχονται ότι περισσότερες από 2.000 έχουν χαρακτηριστεί "δομικά ελαττωματικές". Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, 2.110 γέφυρες στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν χαρακτηριστεί "δομικά ελαττωματικές" από τις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά δεν χρειάζονται άμεση αποκατάσταση ή γίνονται ήδη έργα επιδιόρθωσής τους.

Μεταξύ αυτών, είναι και η περίφημη Γέφυρα του Μπρούκλιν που συνδέει το Μπρούκλιν με το Μανχάταν και τη χρησιμοποιούν καθημερινά περίπου 132.000 αυτοκίνητα.


Ελαττωματικές γέφυρες
Αξιωματούχοι της πόλης της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι ο δήμος επενδύει 149 εκατομμύρια δολάρια για να επισκευάσει την αιωνόβια γέφυρα.

Συνολικά στην Πολιτεία, υπάρχουν περισσότερες από 22.000 γέφυρες και από αυτές πολλές είναι ηλικίας άνω των 200 ετών.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Έλιοτ Σπίτσερ, ζήτησε από την υπηρεσία μεταφορών της Πολιτείας να εξετάσει 49 γέφυρες που έχουν παρόμοιο σχέδιο με αυτό της γέφυρας της Μινεάπολης. Αλλά και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, Τζον Κόρζιν, διέταξε να εξεταστούν οι 6.400 γέφυρες της Πολιτείας.

Η εφημερίδα New York Post από την πλευρά της ανέφερε ότι το 84% των 19 μεγαλύτερων γεφυρών της Νέας Υόρκης παραμένει σε "κακή ή μέτρια" κατάσταση ακόμη και μετά την επένδυση εκατομμυρίων δολαρίων για την επισκευή τους. Μόνο τρεις μικρές γέφυρες στον ποταμό Χάρλεμ και στο Νιούτον Κρικ κρίθηκαν "καλές" από τους πολιτειακούς επιθεωρητές.
Παρά την "κακή" βαθμολογία που πήρε, η γέφυρα του Μπρούκλιν είναι ασφαλής, προστίθεται στο δημοσίευμα.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=56072


No comments: